‘t Smidshof: wonen in een collectief buurtpark

‘t Smidshof: wonen in een collectief buurtpark

15/4/2024

Lichtenvoorde verwelkomt een nieuw woonhofje aan de Derde Broekdijk: ‘t Smidshof! Dit parkachtige hofje biedt ruimte aan 8 huishoudens, waarbij de gebouwen als paviljoens losjes in het park staan en zich concentreren rond een centrale ontmoetingsplek.

't Smidshof is geen traditioneel woonproject: het draait om het delen van ruimte. Alle bewoners hebben toegang tot een groot collectief buurtpark en genieten van collectieve voorzieningen. Dit bevordert ontmoetingen en versterkt de sociale cohesie tussen de bewoners.

De gebouwen op 't Smidshof zijn zo ontworpen dat elke zijde van de woning een fraai uitzicht heeft op de groene omgeving. De alzijdige oriëntatie versterkt de paviljoenwerking. Iedere woning beschikt over een private overdekte buitenruimte, die dient als verlengstuk van de woning.

De architectuur van 't Smidshof heeft een eigen identiteit, met gevels van blank hout die harmoniëren met het groen in het buurtpark. Grote glasvlakken zorgen voor veel daglicht en een sterke connectie met buiten. Afgeronde dakoverstekken geven een vriendelijke uitstraling, terwijl schuifbare houten lamellen dienen als zonwering en privacy bieden.

Wilt u meer informatie of wilt u in de toekomst wonen op ’t Smidshof? Bekijk het project

No items found.