ambassadeur van Dutch Daylight

ambassadeur van Dutch Daylight

17/11/2023

Afgelopen week was ik te gast bij het partner- en ambassadeursevent van Dutch Daylight in de Lichtstad, Eindhoven. De avond was een fijn samenzijn, met niet alleen verhelderende gesprekken over daglicht, maar ook discussies over diverse uitdagingen binnen de bouwsector, variërend van materialen, energie en gezondheid tot de prangende kwestie van woningnood.

Dutch Daylight promoot optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. Naast het uitreiken van de prestigieuze tweejaarlijkse Daylight Award, fungeert de stichting als een vooraanstaande kennispartner op het gebied van daglicht en organiseert zij diverse evenementen om kennis te delen en waardevolle verbindingen te leggen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik niet als bestuurslid aanwezig was, maar als ambassadeur van Dutch Daylight.

Sinds mijn afstuderen heeft daglicht me altijd gefascineerd. Vooral toen ik ontdekte welke invloed het heeft op onze gezondheid, heeft dit onderwerp me niet meer losgelaten. Bij elk ontwerpproject waar ik aan werk, staat daglicht centraal. Na mijn afstuderen ben ik betrokken geraakt bij Dutch Daylight en heb ik jarenlang als bestuurslid bijgedragen. Na meer dan 5 jaar heb ik het stokje doorgegeven, maar blijf ik nauw betrokken als ambassadeur.

Het event vond plaats in Eindhoven, de stad die bekendstaat als de Lichtstad, waar we naast boeiende presentaties en gesprekken over daglicht ook een bezoek brachten aan Glow. Glow is lichtkunstfestival dat de stad Eindhoven omtovert tot een adembenemende expositie van lichtkunstwerken en installaties. De gebouwen en openbare ruimte dienen als canvas voor de meest verbazingwekkende lichtprojecties en -installaties. Het was geweldig om te ervaren welke indrukwekkende creaties er mogelijk zijn met licht!

No items found.