Architectenbureau Zowel ontwerpt gezonde, toekomstbestendige gebouwen met veel daglicht en een sterke relatie met buiten. De gebouwen zijn prettige plekken om te verblijven, vanwege de ruimtelijkheid, transparantie en de geborgen plekken. De integratie van buitenruimten en uitzichten op groene omgevingen moedigen aan om buiten te beleven.

De ontwerpen komen van binnen naar buiten tot stand, waarbij functionaliteit de boventoon voert. Door de kracht van eenvoud en logica, ontstaan simpele constructies met een tijdloze uitstraling. Vanwege de heldere indelingen, vinden gebruikers als van nature de weg binnen het gebouw. Een gestructureerde gebouwopzet maakt de gebouwen makkelijk aanpasbaar, wat flexibiliteit biedt naar de toekomst.

Architectenbureau Zowel wordt gerund door mij, Teun Kruip. Ik woon en werk in Lichtenvoorde, in de groene Achterhoek. Ik houd ervan om buiten te zijn. Het liefst op de fiets of wandelend met de hond. Genietend van het daglicht en de natuur kom ik tot nieuwe inzichten en de meest creatieve ideeën. Ik ben ervan overtuigd dat buiten zijn gezond is. Dit heeft dan ook een prominente plek in mijn werk als architect. 

Ik heb mijn architectuur opleiding gevolgd aan de Technische Universiteit Delft. Daar volgde ik de richting Architectural Engineering: architectuur met een technische en innovatieve inslag. Tijdens en na mijn studie deed ik ervaring op in alle fasen van het ontwerpproces en werkte ik aan uiteenlopende projecten in de utiliteits- en woningbouw bij cepezed te Delft en Reitsema & partners te Rijssen. Na het behalen van mijn architectentitel ben ik in 2020 gestart met Architectenbureau Zowel.

Architectenbureau Zowel is aangesloten bij de Branche Nederlandse Architecten en is een BNA Erkend Bureau. Ik ben geregistreerd als architect in het Architectenregister en ben als ambassadeur verbonden aan Dutch Daylight.

klanten & samenwerkingen